Teens

Home / Dansstijl / Teens

Nieuw !

Klassiek ballet (NIEUW!)

Klassiek ballet wordt sinds een paar jaar ook bij In2Dance aangeboden: als zelfstandige dansvorm maar ook als ondersteuning voor andere dansvormen. Met klassiek ballet concentreer je op technische ontwikkeling, lichaamshouding en elegantie. De klassieke les bestaat uit oefeningen aan de barre, lenigheidsoefeningen en een danscombinatie.

Sinds 2017 hebben we klassiek ballet vanaf 12 jaar voor beginners en semi gevorderden. De groep van de semi gevorderden dient als extra training voor meiden van de demo, selectie en voorselectie. Voor wie ambitie heeft om hogerop te komen in dans, is klassiek ballet een goede aanvulling!

Docent: Kelly

Dance & Fiësta

Deze les is echt een work out! Doormiddel van combinaties (variërend van streetdance tot latin) op opzwepende muziek, werk je op een aangename manier aan je conditie. In 9 à 10 weken worden de danscombinaties aangeleerd door onze super enthousiaste docenten! Na drie lessen zal je merken dat je de verschillende danspatronen makkelijker oppakt. Daardoor neemt de intensiteit van de training vanzelf toe. De les heeft een hoog FUN karakter en een heerlijk tempo. Wil je aan je lichamelijke en geestelijke fitheid werken? Dan is dit jouw les!!

NIEUW!! Ook opengesteld voor jong volwassenen (Teens vanaf 16jaar) en naast woensdagavond ook op zaterdagochtend om 9u!

Docenten: Kelly (woensdag) en Rinske (zaterdag)

Moderne dans

Wil je helemaal opgaan in een dans? Je gevoelens en emoties uiten doormiddel van dans? Langgerekt en sierlijk bewegen alsook laag bij de vloer? Word je geraakt door mooie muziek en wil je een publiek kunnen ontroeren met jouw bewegingen?
Dan is moderne dans echt jouw stijl!

Vroeger was deze stijl doorgaans minder bekend dan bijvoorbeeld hiphop. We zijn blij dat dansprogramma’s op televisie zoals “So you think you can dance” deze stijl hebben doen leven bij het grote publiek.

Deze stijl bieden we aan voor 

  • Kinderen vanaf 8 jaar: Modern Kids
  • Jongeren vanaf 12 jaar: Modern 1 en Modern 2
  • Volwassenen en jongeren met een gevorderd niveau: Modern advanced
  • Geselecteerde teams: Pré-selectie C, B en A, Voorselectie, Selectie en Demo

Docent: Ine

Streetdance/hiphop

Popping, locking, crumping, whacking en jaja … twerking. Allemaal onderdelen van Street-dance/hiphop. Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat.. Deze stoere, krachtige manier van dansen kan er heel indrukwekkend uitzien! Daarom leent het zich ook goed als stijl voor danswedstrijden. We werken in deze lessen aan strak bewegen, kracht, muzikaliteit en flow. Wil je leren dansen? Dan is dit een toegankelijk steil om mee te beginnen.

Wij bieden aan:

  • Streetdance 1: beginners met basis  –  Docent: Ine
  • Streetdance 2: intermediat niveau  – Docent: Cem
  • Streetdance 3: gevorderden  – Docent: Tim

 

Hiphop Boys-girls 2
(13j-17j)

Ook voor deze leeftijd hebben we een hiphop-groep die meer specifiek gericht is op jongens en power-girls!. Waar onze normale streetdance lessen ook wel eens “vrouwelijke” dansjes geven, is deze les meer “stoer” georiënteerd. In hiphop boys-girls 2 train je kracht, timing, tricks en flow. !;)

Docent: Tim

 

Breakdance 1
(12j-16j)

Voor onze Teens is er ook een breakdance groep. In breakdance worden jongens fysiek en acrobatisch tot de max uitgedaagd! Ook stoere meiden die willen leren breaken, zijn meer dan welkom! Deze les gaat al een stapje verder dan de basisbegrippen van breakdance die bij de kinderen worden gedoceerd. Voor deze les moet je dus al een beetje ervaring hebben.

Docent: Paul