Teams & wedstrijddans

Home / Dansstijl / Teams & wedstrijddans

Pré-selectie, Voorselectie, Selectie en Demo

De naam zegt het zelf, voor deze groepen moet je geselecteerd worden. Door kinderen met meer ambitie en een goede portie talent te selecteren en samen zetten, beogen wij als docenten om de dansers meer uit te dagen zodat ze grotere vorderingen gaan maken. Dit zijn om het zo te noemen “talentengroepen”.

Deze dansers trainen minimaal 2x per week: 1x sowieso in moderne dans, dit aangevuld met hiphop en/of klassiek ballet. De dansers doen mee aan wedstrijden in moderne dans en geven ook vaker demonstraties. Zo won onze demogroep vorig jaar nog het NK voor moderne dans en waren ze de vaste dansgroep van “The Horror Zone” is Best. Ieder schooljaar wordt opnieuw bekeken wie bij deze groepen kan komen. Soms worden er ook audities gehouden. Wil je heel graag bij een geselecteerd team komen? Geef dat dan zeker aan bij jouw docent! Je docent kan je dan tips en uitleg geven over hoe je het best je doel kunt bereiken. Het is dan ook wijs om meer dan 1x per week te gaan dansen, zodat je je alvast kunt trainen in meerdere stijlen.

Docent: Ine

Wedstrijd Hiphop

Naast wedstrijden in moderne dans neemt In2Dance ook deel aan wedstrijden in hiphop! Eerlijk is eerlijk, in deze les kom je niet zonder danservaring en voor deze teams moet je auditie doen. Kracht en precisie zijn heel belangrijk. Ook heb je voor deze lessen een goede conditie nodig. De docenten Cem en Tim combineren alle stijlen van hiphop om zo tot een technisch hoogstaande en gevarieerde choreografie te komen. Heb je de ambitie om een van onze teams te komen versterken? Ga dan alvast 2x per week trainen. Je zult zien dat je dan ook 2x zo snel vooruit gaat!
Als je in deze teams zit, heb je regelmatig in het weekend een wedstrijd. Dedication is dus een must!

Docenten: Cem

Selectiegroep Showmusical

Ook in showmusicaldans hebben we gevorderde dansers. Om hun extra uit te dagen en voor te bereiden op bijvoorbeeld een professionele opleiding, hebben we de selectiegroep showmusical.
In deze les word je uitgedaagd tot de max! Zo krijg je alle stijlen van musicaldans op een hoog niveau: jazz, showdance, bob fossy-style, tapdance, mime,…
Wil je graag een mooie rol in de grote musicalproducties van stichting Batico? Dan is deze les ideaal om je hiervoor voor te bereiden.
Lijkt dit je wat? Meld je dan zeker aan voor een auditie les !

Docenten: Judith