Teens

Home / Dansstijl / Teens

Nieuw !

Klassiek ballet

Klassiek ballet wordt sinds een paar jaar ook bij In2Dance aangeboden: als zelfstandige dansvorm maar ook als ondersteuning voor andere dansvormen. Met klassiek ballet concentreer je op technische ontwikkeling, lichaamshouding en elegantie. De klassieke les bestaat uit oefeningen aan de barre, lenigheidsoefeningen en een danscombinatie.

Sinds 2017 hebben we klassiek ballet vanaf 12 jaar. Er zijn 2 groepen: beginners en semi gevorderden. Voor de gevorderden geven we nu ook een les spitzen.

Docent: Kelly

Dance & Fiësta

Deze les is echt een work out! Doormiddel van combinaties (variërend van streetdance tot latin) op opzwepende muziek, werk je op een aangename manier aan je conditie. In 9 à 10 weken worden de danscombinaties aangeleerd door onze super enthousiaste docenten! Na drie lessen zal je merken dat je de verschillende danspatronen makkelijker oppakt. Daardoor neemt de intensiteit van de training vanzelf toe. De les heeft een hoog FUN karakter en een heerlijk tempo. Wil je aan je lichamelijke en geestelijke fitheid werken? Dan is dit jouw les!!

Ook opengesteld voor jong volwassenen (Teens vanaf 16jaar) en naast woensdagavond ook op zaterdagochtend!

Docenten: Kelly (woensdag) en Judith (zaterdag)

Moderne dans

Wil je helemaal opgaan in een dans? Je gevoelens en emoties uiten doormiddel van dans? Langgerekt en sierlijk bewegen alsook laag bij de vloer? Word je geraakt door mooie muziek en wil je een publiek kunnen ontroeren met jouw bewegingen?
Dan is moderne dans echt jouw stijl!

Vroeger was deze stijl doorgaans minder bekend dan bijvoorbeeld hiphop. We zijn blij dat dansprogramma’s op televisie zoals “So you think you can dance” deze stijl hebben doen leven bij het grote publiek.

Deze stijl bieden we aan voor 

  • Kinderen vanaf 8 jaar: Modern Kids
  • Jongeren vanaf 12 jaar: Modern 1 en Modern 2
  • Volwassenen en jongeren met een gevorderd niveau: Modern advanced
  • Geselecteerde teams: Pré-selectie C, B en A, Voorselectie, Selectie en Demo

Docent: Ine

Streetdance/hiphop

Popping, locking, crumping, whacking en jaja … twerking. Allemaal onderdelen van Street-dance/hiphop. Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat.. Deze stoere, krachtige manier van dansen kan er heel indrukwekkend uitzien! Daarom leent het zich ook goed als stijl voor danswedstrijden. We werken in deze lessen aan strak bewegen, kracht, muzikaliteit en flow. Wil je leren dansen? Dan is dit een toegankelijk steil om mee te beginnen.

Wij bieden aan:

  • Streetdance 1: beginners met basis  –  Docent: Ine
  • Streetdance 2: intermediat niveau  – Docent: Cem
  • Streetdance 3: gevorderden  – Docent: Tim

Hiphop Boys-girls 2
(13j-17j)

Ook voor deze leeftijd hebben we een hiphop-groep die meer specifiek gericht is op jongens en power-girls!. Waar onze normale streetdance lessen ook wel eens “vrouwelijke” dansjes geven, is deze les meer “stoer” georiënteerd. In hiphop boys-girls 2 train je kracht, timing, tricks en flow. !;)

Docent: Nadine

Musicaldans
(12j-16j)

Musicaldans is een verzamelnaam voor alle stijlen van dans die worden gebruikt in musicals. Jazz en showdance zijn de basis, maar denk ook aan bijvoorbeeld tapdance en Broadway.
Je gaat in deze les ook heel erg met uitstraling aan de slag. Er is zelfs speciale aandacht voor het ontwikkelen van je acteer skills.

Dit is een hele vrolijke en energieke stijl en we raden aan om deze te combineren met musicalzang.
We werken in de lessen steeds rond een musical-thema en laten onze dans en zang vervolgens zien in meerdere toonmomenten.

Docent: Judith

Musicalzang

Sinds kort biedt In2Dance ook musicalzang aan.
De kinderen/jongeren leren hier zingen in groep, maar werken ook aan trio’s, duo’s en solo’s.
Musicalzang en musicaldans zijn sterk met elkaar verbonden. Zo werken de dansers/zangers steeds in beide lessen rond hetzelfde thema/dezelfde musical.
Het resultaat laten we zien in toonmomenten doorheen het jaar.

Docent: Karen