Over ons

Home / Over ons

Passie voor dans

new

Over Ine Schroven

new

Ik ben geboren op 29 augustus in Leuven, België. Jaja, een Vlaamse… ;), maar half Nederlands door mijn moeders familie. Sporten is mij met de paplepel ingegoten. Als kind ben ik begonnen met turnen, waarmee ik 11 jaar lang, ook op Europees niveau, aan wedstrijden heb deelgenomen. Toen ik echter met dans in aanraking kwam (ik was toen 14), was mijn hart verkocht! Sindsdien is dans mijn passie en mijn leven! Na school kon je mij iedere dag steeds in de danszaal vinden. Aanvankelijk begon ik met Jazz, maar ik ontdekte ook al snel moderne dans, klassiek ballet en hiphop.

Na afronding van mijn opleiding Bewegingswetenschappen (specialisatie training en coaching, dans) in Leuven, kon ik niet wachten om te beginnen aan de dansacademie in Tilburg (Fontys Hogeschool voor de Kunsten).  Tijdens mijn afstuderen was ik al vaker op de academie te vinden dan in Leuven, mijn nieuwsgierigheid naar het leven als professionele danseres was gewoon zo groot!

Na mijn dansopleiding dook ik direct het leven in van een echte professionele danseres: Theaterproducties door het hele land, dinershows avond na avond en musicals in binnen- en buitenland. Een volledige musical (Pinocchio, Studio 100) dubben in het Turks, op een cruiseschip de Cancan dansen terwijl het stormde op zee en het publiek het eten niet kon binnenhouden… dat zijn echt onvergetelijke ervaringen in mijn leven!

Toch bleef het altijd een beetje knagen. Ik miste het lesgeven (wat ik daarvoor, sinds mijn 19de al veelvuldig deed) enorm! De passie voor het lesgeven heeft mijn vader doorgegeven. In zijn turnlessen kon hij iemand die al bang was voor een koprol, door zijn geduld en aanwijzingen in een paar weken een salto laten springen. 

Ik gaf zelf altijd lessen op verschillende dansscholen in België en Nederland. Ook op de hogeschool van Brussel heb ik dans en didactiek gedoceerd aan studenten ALO en PABO. 

In 2012 ben ik bij Batico terecht gekomen, waar ik het van bij het begin ontzettend naar mijn zin had. Ik werd naar mijn vreugde ook steeds meer betrokken in de organisatie.

Toen 2 jaar geleden Judith Postuma mij vroeg of ik haar dansafdeling wilden overnemen, was dit voor mij dé droom die uitkwam! Na jaren lesgeven bij Batico, voelde Batico echt als familie. Het idee dat ik nu al mijn passies kan combineren, leerlingen kan inspireren en ervaringen kan doorgeven, maakt mij intens blij!

Sinds kort studeer ik deeltijds Psychologie aan de Open Universiteit. Veel van wat ik hier leer gebruik ik in mijn lessen: van het contact met leerlingen, de sociale en emotionele ontwikkeling tot het uitdrukken van emoties in dans en het omgaan met emoties door middel van dans.

Ik hoop de dansschool en haar leden (naar het fantastische voorbeeld van Judith) steeds meer te kunnen inspireren!

Het nieuwe hoofdstuk is nu ingezet en ik hoop met de nieuwe naam In2Dance er samen met jullie een groot succes van te kunnen maken!

foto Ine

Heb je een vraag? Stel ze hieronder.    Over welke dansgroep gaat het?    Of is het een vraag over...